Toiminta

Toimintavuosi 2021

 

Laivuritutkinnot

Kerhotiassa järjestettyyn helmikuun ylimääräiseen laivuritutkintoon osallistui kolme henkilöä. toukokuun ylimääräiseen tutkintoon osallistui yksi henkilö.
 

Toimintavuosi 2020


Laivuritutkinnot

Seura järjesti kerhotilassa joulukuun laivuritutkinnon kahdelle Raumalla kurssin suorittaneelle henkilölle, koska Raumalla koronarajoitusten takia tutkintoa ei voitu järjestää. 

Syyskokous

Syyskokous järjestettiin kasvomaskeja käyttäen kahdeksan hengen voimin. Kokous hyväksyi hallituksen esityksen vuoden 2021 toimintasuunnitelmaksi. Jäsen-ja liittymismaksu päätettiin pitää ennallaan, 15 eurona kumpikin. Hallituksen esitys vuoden 2021 talousarvioksi hyväksyttiin.

Varakommodoriksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin Jorma Reiman ja ensi vuoden hallikuksen jäseniksi valittiin Seppo Haikonen, Hannu Huhtamäki, Terhi Melos, Anneli Salmi ja Pasi Suominen. Rauno Melos jatkaa kommodorina. Toiminnantarkastajana jatkaa Aarre Salmi ja varatoiminnantarkastajana Kimmo Sjöblom.

Kevätkokous

Kevätkokous pidettiin pienellä porukalla kerhotilassa. Kokouksessa hyväksyttiin  edellisen vuoden toimintakertomus ja päätettiin tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Liittoseminaari ja liittokokous Helsingissä

Suomen Navigaatioliiton liittoseminaari ja liittokokous pidettiin tänä vuonna Helsingin  Navigaatioseuran isännöimänä. Tilaisuuksissa oli vähän väkeä koronaviruksen takia. Aarre Salmi oli kuitenkin paikalla. Liittoseminaarisata ja liittokokouksesta on juttua Kariviestissä 1/2020.

Merikarttanavigointi

Seurasta vain Aarre Salmi palautti merikarttanavigoinnin SM-karsintakilpailun vastauskortin. Aarre sijoittui karsintakilpailussa kuudenneksi. Karsintakilpailun 20 parasta kutsuttiin 28.3. Porvoossa pidettäväksi aiottuun loppukilpailuun. Loppukilpailu kuitenkin siirrettiin koronaviruksen takia ja lopulta peruutettiin kokonaan.

Toimintavuosi 2019
 

Rekiretki

Seuran jäsenistöstä 7,5 % osallistui 2.12. kerhotilassa järjestettyyn Rekiretkeen. Retkeläiset joivat glögiä ja kahvia pipareiden ja jouluttorttujen kera. Keskusteltiin ja kisailtiin leikkimielisissä, vähemmän vakavissa kilpailuissa. Kilpailujen paras yhteistuloksissa oli Terhi Melos, jolle luovutettiin palkinnoksi CD-levy Keijo Rantakiven seuralle säveltämästä Isokarin valssista.

Syyskokous

Syyskokouskaan ei kerännyt suurta osallistujamäärää. Kokous hyväksyi hallituksen esityksen tulevan vuoden toimintasuunnitelmaksi. Jäsen-ja liittymismaksu päätettiinm pitää ennallaan, 15 eurona kumpikin. Vuoden 2020 talousarvio hyväksyttiin.

Henkilövalinnoissa saatiin mukaan uutta verta, kun uudeksi kommodoriksi seuraavalle kaksivuotiskaudelle valittiin Rauno Melos ja ensi vuoden hallikuksen jäseniksi valittiin Seppo Haikonen, Hannu Huhtamäki, Terhi Melos (uusi), Jorma Reiman ja Pasi Suominen. Anneli Salmi jatkaa varakommodorina. Toiminnantarkastajana jatkaa Aarre Salmi ja varatoiminnantarkastajana Kimmo Sjöblom.

Valkeakosken Navigaatioseura vietti 50 -vuotisjuhlaansa

Aarre kävi Suomen Navigaatioliiton edustajana onnittelemassa Valkeakosken Navigaatioseuraa 8.6. seuran täyttäessa 50 vuotta. Koska Anneli oli mukana hän onnitteli seuraa Isokarin Kiertäjät ry:n puolesta. Tervehdysten vastaanotto tapahtui risteilyllä höyrylaiva Wellamolla.

Kevätkokous

Kokoukseen vaivautui harmittavan vähän seuran jäseniä. Kokouksessa hyväksyttiin  edellisen vuoden toimintakertomus ja päätettiin tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Liittoseminaari ja liittokokous Raumalla

Liittoseminaari ja Liittokokous pidettiin tänä vuonna viisikymmenvuotista toimintaansa juhlineen Rauman Navigaatioseuran isännöimänä. Anneli ja Aarre luovuttivat naapuriseuralle Isokarin Kiertäjät ry:n standaarin nro 13.

Toimintavuosi 2018

Rekiretki

Yhdeksän seuran jäsentä oli saapunut kerhotilaan viettämään rekiretkeä, keskustelun, kahvin, glögin ja alisapelin merkeissä. Katso kuva "Kuvat" välilehdeltä.

Syyskokous

Kokouksessa hyväksyttiin seuraavan vuoden toimintasuunnitelma. Keskustelussa tuli esille, että seuran näkyvyyteen ja toiminnasta kertomiseen tulisi panostaa entistä enemmän. Jäsen- ja liittymismaksu päätettiin pitää entisellään (15 € kumpikin). Päätettiin, että hallituksen jäsenille ja muille toimihenkilöille ei makseta palkkiota. Seuraavan vuoden talousarvio hyväksyttiin, mutta tulojen hankkimisesta mm. ilmoitusmyynnillä Kariviestiin keskusteltiin pitkään.
Henkilövalinnoissa kaikki hallituksen jäsenet valittiin uudelleen (kommodori ei ollut erovuorossa), myös toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja valittiin uudelleen.
Muita asioita ei syyskokouksen käsiteltäväksi ollut esitetty.

Kesäretki

Kesäretki järjestettiin Kustavin Parattulassa. Paikalle, täpötäyteen, aurinkoiseen vierasvenesatamaan oli saapunut 15 henkilöä juhlistamaan yhdistyksen 30. toimintavuotta. Tilaisuus aloitettiin juhlakahvien juonnilla, jonka jälkeen aikaisemmin varakommodorina toimineelle Arja Kainulle luovutettiin Suomen Navigaatioliiton myöntämä pronssinen ansiomerkki. Päivä jatkui perinteeseen kuuluvilla kilpailutehtävillä. Makkarat grillattiin vierasvenesataman uudella hiiligrillillä ja Hannu oli tehnyt räiskäletaikinaa niin, että varmasti riitti. Lopuksi jaettiin palkinnot kilpailuista. Kiertopalkinnon vei tällä kertaa venekunta s/y Anni III (Aarre ja Anneli Salmi).
Kuvia tapahtumasta Kuvat välilehdellä.

Kevätkokous

Kokouksessa oli mukana kahdeksan seuran jäsentä. Hyväksyttiin  edellisen vuoden toimintakertomus ja päätettiin tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Suomen Navigaatioliiton liittokokous

Lahdessa pidetyssä Suomen Navigaatioliiton liittokokouksessa uudeksi liittohallituksen puheenjohtajaksi valittiin Heimo Valtonen Tampereen Navigaatioseurasta ja Aarre Salmi valittiin neljännelle kaksivuotiskaudelle liittohallitukseen.

Merikarttanavigointi

Aarre Salmi oli ainoa seuran jäsen, joka palautti karsintakilpailun vastauskortin. Hän sijoittui merikarttanavigoinnin SM-karsintakilpailussa 10. ja kutsuttiin loppukilpailuun. Hän ei kuitenkaan lähtenyt Kouvolassa järjestettyyn SM-finaaliin.


Toimintavuosi 2017

Syyskokous

Syyskokous pidettiin 6.11. kerhotilassa. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2018. Päätettiin vuoden 2018 sekä liittymis- että jäsenmaksuksi 15 €. Hyväksyttiin talousarvio seuraavalle vuodelle. Henkilövalinnoissa kommodoriksi valittiin Jorma Reiman seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Anneli Salmi jatkaa varakommodorina. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Seppo Haikonen, Hannu Huhtamäki, Jyrki Siivonen (uusi) ja Pasi Suominen (uusi). Toiminnantarkastajaksi valittiin Aarre Salmi ja hänen varahenkilökseen Kimmo Sjöblom.

Kesäretki

Seuran kesäretki järjestettiin Kustavin Lootholmassa, jonne oli mahdollisuus saapua sekä veneellä että autolla. Suurin osa kesäretkeläisistä saapuikin paikalle autolla. Paikalle saapui erinomaisessa kesäsäässä kaikkiaan 13 henkilöä. Kesäretki aloitettiin syömällä ensin jälkiruoka eli Esa ja Veijo paistoivat muurinpohjapannulla räiskäleitä. Jälkiruuan jälkeen suoritettiin perinteeksi muodostunut leikkimielinen kilpailu, joka tällä kertaa muodostui heittolaji painotteiseksi. 
Ensin vuorossa oli heittoliinan tarkkuusheitto, jossa paras oli Aarre (heitti 52 cm päähän kohteesta), toinen Miika ja kolmas Anneli. Toisessa lajissa yritettiin heittää golfpalloja mahdollisimman lähelle hiekkarannalla olevaa tikkua, joka oli n. 15 m etäisyydellä. Tämän lajin voitti Anneli (heitti 24 cm päähän kohteesta) toinen oli Ilkka ja kolmas Aarre. Viimeinen tehtävä oli etäisyyden arviointi. Piti merkitä paikka, josta arvioi olevan 19 m määrättyyn keppiin. Tässä Ilkka oli paras (erehtyi vain 9 cm), toinen Liisa ja kolmas Jyrki. Henkilökohtaisessa kisassa Anneli ja Ilkka päätyivät tasapisteisiin mutta ylimääräinen tehtävä (katsomatta arvattava montako grillimakkaraa on paistumassa muurinpohjapannulla) ratkaisi voiton lopulta Annelille. Vene/autokuntien välinen voitto meni Ilkka Tupille, jolle luovutettiin kiertopalkinto vuodeksi haltuun. 
Grillimakkaroita syödessä juttu tuntui luistavan hyvin.

Diplomien jakotilaisuus

Kevätkaudella ei Vakka-opistossa  järjestetty laivurikursseja, mutta kaksi henkilöä osallistui kevään tutkintoon. Kumpikin läpäisi tutkinnon hienosti. Mauri Susilahti suoriutui rannikkomerenkulkuopin tutkinnosta täysillä pisteillä ja Mikko Kareniemikin sai kiitettävän arvosanan saaristomerenkulkuopin tutkinnosta.

Mauri Susilahden erinomaisen suorituksen kommodori Jorma Reiman palkitsi seuran toimesta perinteisesti rannikkolaivurin diplomin lisäksi veneenomistajan viirillä.

Veneilijän köysi- ja solmukurssi

Vakka-opistossa järjestettyyn veneilijän köysi- ja solmukurssiin osallistui 11 henkilöä, kauimmainen osallistuja oli saapunut Salosta. 
Kurssilla käytiin läpi köysien ominaisuuksia, käyttökohteita ja käsittelyä. Rihmattiin köyden pää, opeteltiin kuusi tavallisinta veneilykäytössä käytettävää solmua ja lopuksi pleissattiin silmukka köyden päähän. Aarre toimi opettajana.

Uusia saaristolaivureita

Joulukuun saaristolaivuritutkintoon osallistuneille jaettiin diplomit seuran kerhotilassa 20.2.. 

Saaristomerenkulkuopin tutkinnon suorittivat: Juha Eloranta, Marko Helttula, Aila-Maarit Humppi, Konsta Kulmala, Markku Nauha, Jussi Nurmi, Veeti Nurmi, Hannu Polojärvi, Kaarina Rajala, Petri Rantanen, Kärt Rosländer, Marja Saario, Vili Sinisalo, Pasi Suominen ja Arja Tulinen-Saario.

Diplomien jaon jälkeen juotiin kahvit, käytiin läpi tutkintotehtävien ratkaisut ja halukkaat saivat tehdä hankintoja kerhokaupasta.

Toimintavuosi 2016

Saaristolaivuritutkinto

Uudessakaupungissa järjestettyyn saaristolaivuritutkintoon osallistui 16 henkilöä, jotka olivat osallistuneet tiivistetysti järjestettyyn kurssiin. Kurssilla kokoonnuttiin kaksi kertaa viikossa. Kurssilaisista poikkeuksellisen moni osallistui myös tutkintoon. 

Rekiretki

Rekiretkelle  seuran kerhotilaan oli uskaltautunut kahdeksan henkilöä. Hauskaa iltaa vietettiin Tuulan loihtiman aterian ja kahvin merkeissä. 

Keskustelun lomassa oli leikkimielisiä kilpailuja.

Syyskokous

Syyskokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys ensivuoden toimintasuunnitelmaksi, päätettiin pitää seuran liittymis- ja jäsenmaksu ennallaan sekä hyväksyttiin talousarvio ensi vuodelle. Henkilövalinnoissa ei tapahtunut muutoksia. Kommodori Jorma Reiman ei ollut erovuorossa, hän siis jatkaa. Varakommodorina jatkaa Anneli Salmi seuraavat kaksi vuotta ja hallituksen jäseninä jatkavat ensi vuoden Seppo Haikonen,  Esa Hellberg, Hannu Huhtamäki, Tuula Kuisma ja Veijo Laaksonen.  Toiminnantarkastajana jatkaa Aarre Salmi ja varatoiminnatarkastajana Kimmo Sjöblom.

Laivurikurssi

Laivurikurikurssit tulevalle lukuvuodelle on suunniteltu siten, että koulutusta on kahtena päivänä viikossa; maanantaina ja torstaina. Kurssit pidetään siis tiiviimmällä aikataululla, tuntimäärät pysyvät kuitenkin samana kuin aikaisemminkin. Syyskaudella järjestetään Vakka-opistossa saaristolaivurikurssi ja keväällä rannikkolaivurikurssi mikäli vähintään 10 opiskelijaa ilmoittautuu kurssille.

Kesäretki

Kesäretki järjestettiin tällä kertaa Kustavin Parattulassa.
Paikalle oli saapunut yksitoista kesäretkeläistä. Pienessä tihkusateessa kisailtiin leikkimielisessä kilpailussa (kuva vasemmalla) seitsemän joukkueen voimin, juotiin kahvit, grillattiin makkaraa ja varakommodori Anneli Salmi luovutti kommodori Jorma Reimanille isokarin majakan pienoismallin Jorman täytettyä pyöreitä vuosia (kuva oikealla). 
Neljä osatehtävää (kaksi erillistä kysymyssarjaa,  golfpallojen heitto putkeen ja heittoliinan tarkkuusheitto) käsittäneen kisan voitti Anni III:n venekunta Aarre ja Anneli Salmi.

Uudet avomerilaivurit

Uudet avomerilaivurit saivat 6.6. diplomit keväällä suorittamastaan tähtitieteellisen merenkulkuopin tutkinnosta. Kaikki kahdeksan tutkintoon osallistunutta läpäisivät sen hyväksytysti. Diplomien jaon jälkeen nostettiin malja (tietysti alkoholiton) suositukselle, otettiin yhteispotretti, juotiin Tuulan loihtimat täytekakkukavhit ja käytiin läpi tutkintotehtävien ratkaisut. 

Laivuritutkinto

Avomerilaivurikurssin Vakka-opistossa käyneistä kurssilaisista tutkintoon  Pohitullin koululla 22.4. osallistui kahdeksan henkilöä.

Kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokous hyväksyi hallituksen esityksen toimintakertomukseksi vuodelta 2015. Myös tilinpäätös viime vuodelta hyväksyttiin ja myönnettiin tili- ja vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Suomen Navigaatioliiton opettajaseminaari ja liittokokous

SNL:n opettajaseminaari pidettiin 19.3. Tampereella. Jo jonkun aikaa tutkintolautakunnan puheenjohtajana toiminut Pekka Poutanen esittäytyi ja alustuksia pitivät Pirkanmaan venepoliisi sekä Meripelastusseura. Tällä kertaa normaalien alustusten lisäksi ohjelmassa oli opettajien keskustelu- ja kyselytunti, jolloin esitettiin tutkintolautakunnalle hyviä kysymyksiä ja kommentteja tutkintoihin ja opetusmateriaaliin liittyen. 
Toukokuun alusta tulee voimaan uusi vesilläliikkujille tarkoitettu palvelunumero 0800 30 22 30, joka on tarkoitettu kiireettömän avustuspalvelun käyttöön. Siis esimerkiksi hinauspalvelun kutsumiseen silloin kun välitöntä henkilövahinkojen vaaraa ei ole. 
Päivän ohjelmassa oli vielä tutustuminen Tampereen Navigaatioseuran Pajasaaren tukikohtaan sekä seuran 50-vuotisen toiminnan juhlistaminen iltajuhlassa. 

Tampereella  pidettiin 20.3. SNL:n liittokokous. Henkilövalinnoissa tapahtui muutoksia. Liittohallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Teppo Meriluoto Vaasasta Bo Nyholmin ilmoitettua, ettei hän ole enää käytettävissä tehtävään. Erovuorossa olleet liittohallituksen jäsenet Erja Lähteenmäki Salosta, Aarre Salmi Uudestakaupungista ja Erkki Villberg Lahdesta  valittiin uudelleen liittohallitukseen vuosille 2016 - 2017. Uudeksi jäseneksi valittiin Juha Pitkänen Espoosta. Muut liittohallituksen jäsenet ovat Soili Juusti (vpj) Turku, Tiia Niemi Pori, Timo Torvela Kouvola, Richard Vaenerberg Helsinki ja Heimo Valtonen Tampere. Liiton henkilöjäsenmäärä on lähes 13 000. Viime vuonna laivuritutkinnon suoritti hyväksytysti 2437 henkilöä. 

Merikarttanavigointi

Hannu Huhtamäki selviytyi karsintakilpailusta merikarttanavigoinnin SM loppukilpailuun. Loppukilpailussa hänen sijoituksensa oli kuudestoista.

Diplomien jakotilaisuus

Seura jakoi 16.2. diplomit joulukuussa saaristomerenkulun tutkinnon suorittaneille, seuraan liittyneille jäsenilleen. 

Niille, jotka eivät liittyneen seuraan Suomen Navigaatioliitto lähetti todistuksen postitse.
Tutkinnon suorittivat: Ari Hauta, Mirkka Lumminen, Kari Nevalainen, Pasi Palviainen, Mika Raisto, Jyrki Siivonen, Marja Simojoki ja Marko Wessman.
Jakotilaisuuden päätteeksi käytiin läpi tutkintotehtävien ratkaisut ja juotiin kahvit.

Veneilijän köysi-ja solmukurssi

Kurssi pidettiin kerhotilassa 6.2. ja se oli avoin kaikille veneilijöille riippumatta siitä, oliko Isokarin Kiertäjät ry:n jäsen  vai ei. Osallistujia oli yksitoista, joista IK:n jäseniä seitsemän. Opettajana toimi Aarre ja kahvituksen hoiti Tuula.

Kariviestit

PDF-tiedostoKariviesti 2-2020.pdf (1.2 MB)
PDF-tiedostoKariviesti 1_2020.pdf (7.0 MB)
Kariviesti 1, 2020

Kommodorin matkassa Viroon

PDF-tiedostoViron_matka_2020.pdf (27.3 MB)